Over Habitat Lekker Leven

Wij geloven in een samenleving waaraan iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht deelneemt en zijn steentje bijdraagt door zijn/haar talenten in te zetten. 

Deelnemen aan de maatschappij is goed voor iedereen, maar vooral voor maatschappelijk kwetsbare mensen. Iedereen heeft zijn of haar gevoeligheid. Het komt echter regelmatig voor dat de mate van kwetsbaarheden er toe leidt dat de talenten ondergesneeuwd raken. 

Wij geloven dan ook dat, door te ondersteunen in de kwetsbaarheid, de talenten zich weer kunnen ontplooien en je je weer kunt richten op de stip aan de horizon. Net als iedereen ben je dan weer in staat om te werken, te leren, te wonen en te ontspannen waardoor jij je gezonder en gelukkiger voelt en je minder afhankelijk wordt van kostbare overheidsvoorzieningen zoals gezondheidszorg, speciale leerwerkvoorzieningen, specialistische zorg en uitkeringen.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: door deelname aan de maatschappij, word jij weer regiehouder van het leven en neemt het geluk toe. Gelijktijdig nemen de zorgkosten van overheid en gemeenten vanzelf af. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Hoe zorgen we ervoor dat kwetsbare jongeren, volwassen en ouderen zoveel mogelijk zelfstandig en op eigen kracht deelnemen aan de maatschappij?

Het antwoord bestaat uit drie delen, namelijk door het:

  • Activeren en versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid.
  • Activeren en versterken van het sociale netwerk (inclusief mantelzorg).
  • Activeren en verbinden van lokale bedrijven, organisaties, instellingen en verenigingen.
Contact

Direct contact

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons? U kunt ons ook altijd bellen! klik hier

Top