Nieuws

Jaarafsluiting 29 december 2023 - bij Habitat Lekker Leven Bio

Op vrijdag 29 december vond de jaarafsluiting van 2023 bij Habitat Lekker Leven Bio weer plaatst. De begeleiders hebben samen met de deelnemers een mooie dag verzorgd. Een gezellig samenzijn met een uitgebreide lunch en als hoogtepunt een ritje met de huifkar.

Opening Habitat Delfos Huis - Habitat Delfos Huis

Op dinsdag 28 november 2023 heeft het Habitat Delfos Huis een succesvolle opening​ gevierd.Het eerste Habitat Delfos Huis (HDH), gelegen pal tegenover station Arnhem in een charmant voormalig hotelpand op de Coehoornstraat is een feit.

Succesvolle Open dag op 27 oktober - bij Habitat Lekker Leven Bio

Op vrijdag 27 oktober 2023 heeft Habitat Lekker Leven Bio een succesvolle Open dag georganiseerd. ​Na een lange tijd, waarin er geen mogelijkheid was tot een Open dag, was het dan eindelijk weer zover. Samen met deelnemers, netwerk en begeleiders hebben we ondanks het weer een mooie dag neer kunnen zetten.

Een sterk verhaal fungeert als gids - Marian Draaisma. Lid RVC Habitat Lekker Leven

Als ik naar een organisatie kijk ben ik altijd benieuwd naar de visie van de onderneming. En hoe deze zichtbaar wordt in de praktijk. Immers, een visie is niet een los stukje literatuur maar een verhaal over de intentie en ondernemingsrichting van een organisatie. Niets zo fataal als een van de organisatie losgezongen verhaal. Daarmee wordt het vertrouwen geschonden van medewerkers, cliënten en stakeholders. De visie van HLL is om professionals een grote mate van zelfstandigheid te laten houden. Men moet binnen gestelde kaders de vrijheid hebben om te handelen vanuit de vraag en behoefte van de mens.

‘sparringspartner’ voor het bestuursteam - Maarten Swagerman Voorzitter RVC Habitat Lekker Leven

Hallo! Ik ben Maarten Swagerman en ik mag samen met Marc Bindels en Marian Draaisma samen de Raad van Commissarissen van Habitat Lekker Leven vormen. Samen met het bestuursteam van Theo, Walter en Erik denken we na over hoe de organisatie Habitat Lekker Leven de best mogelijke plek voor deelnemers én medewerkers is.

BHV cursus - bij Habitat Huis Apeldoorn

In februari hebben de bewoners, vrijwilligers en begeleiders een herhaling van de BHV (bedrijfs- en burgerhulpverlening) cursus gehad op locatie. Dit keer niet apart maar met elkaar.Voor de eerste keer hebben we een AED apparaat aangesloten en mee gewerkt. Door onder andere deze extra ervaring was het wederom een zeer leerzame en geslaagde dag.Met allemaal weer een behaald certifcaat voor een jaar!

Opening Habitat Delfos Huis -

Op 28 november 2023 zal Habitat Lekker Leven met het Habitat Delfos Huis haar derde vestiging openen. Voor wie is het Habitat Delfos Huis? Dit huis is bedoeld voor (jong)volwassenen met ASS/autisme atypische ontwikkeling (ATO), tussen de 18 en 35 jaar, die nog bij hun ouders wonen en leven, maar graag zouden willen ontwikkelen naar zelfstandigheid. Onderscheidend in het Habitat Delfos Huis is dat bij Autisme uitgegaan wordt van een atypische ontwikkeling en niet van een stoornis of defect. Ontwikkeling in de gehele breedte van de mens is mogelijk.” Deze woonvorm creëert een situatie waar de ouders met de bewoners de verantwoordelijken zijn, met de professionals als steun. Maatwerk ontstaat uit de vanzelfsprekende gerichtheid op elkaar.
Klik hier voor ons nieuwsarchief >
Contact

Direct contact

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons? U kunt ons ook altijd bellen! klik hier

Top