Een sterk verhaal fungeert als gids

24-10-2023 | Marian Draaisma. Lid RVC Habitat Lekker Leven

Als ik naar een organisatie kijk ben ik altijd benieuwd naar de visie van de onderneming. En hoe deze zichtbaar wordt in de praktijk. Immers, een visie is niet een los stukje literatuur maar een verhaal over de intentie en ondernemingsrichting van een organisatie. Niets zo fataal als een van de organisatie losgezongen verhaal. Daarmee wordt het vertrouwen geschonden van medewerkers, cliƫnten en stakeholders. De visie van HLL is om professionals een grote mate van zelfstandigheid te laten houden. Men moet binnen gestelde kaders de vrijheid hebben om te handelen vanuit de vraag en behoefte van de mens.

Zodat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, ontspannen en werken vanuit het  eigen talent en mogelijkheden. Dit verhaal vraagt van een organisatie durf, kwaliteit en een goede infrastructuur.

Als Raad van Commissarissen van HLL - Maarten Swagerman (vz), Marc Bindels en ik- kijken we continu hoe de organisatie handen en voeten geeft aan hun visie in de dagelijkse praktijk. Immers. Het is lastig voor mensen om kwaliteit van zorg te beoordelen. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan ze bij de keuze voor een zorgaanbieder in veel gevallen af op hun gevoel en dat wat ze zien en horen van anderen. Een sterk verhaal fungeert dan als ‘gids’. In de praktijk moet je dan niet teleurstellen. Maar tot in de haarvaten van de organisatie handelen volgens je visie. Dat  gaat in kleine stappen en is nooit af. Zeker niet in de zorg waar het draait om mensenwerk. Dit geldt ook voor HLL.  Deze dynamische, relatief kleine zorgorganisatie, is gegroeid vanuit een sterke intrinsieke motivatie. Het is van grote waarde om te zien dat HLL blijvend hard werkt om hun visie in de praktijk waar te maken. Zie hiervoor onder meer het Habitat Delfoshuis. Een van de laatste ontwikkelingen voorkomend uit de visie tot zeggenschap en zelfredzaamheid . 

 

Contact

Direct contact

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons? U kunt ons ook altijd bellen! klik hier

Top